Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Вересень » 13 » Червоний Хрест обмежить роботу свого офісу у Дніпрі після удару по своїй місії на Донеччини
19:30
Червоний Хрест обмежить роботу свого офісу у Дніпрі після удару по своїй місії на Донеччини

 

У МКЧХ - ПЕРЕГЛЯНУТЬ ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Офіс Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у Дніпрі

призупинить свою роботу після удару по своїй місії на Донеччині

12 вересня. Однак він не назвав, хто саме відповідальний за атаку.

 

Про це в етері проєкту «Донбас. Реалії» розповів речник делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Олександр Власенко.

 

За його словами, після цієї атаки Червоний Хрест перегляне правила безпеки, яких працівники комітету дотримувалися та які працювали «дуже добре» з 2014 року.

 

«У нас є офіси у Харкові, Дніпрі та Одесі, а також головний офіс у Києві та офіс у Львові, ну і на протилежному боці у Донецьку та Луганську. Ось поки що наш дніпровський офіс припинив роботу на якийсь час. Ми проведемо своє розслідування цієї ситуації, постараємося зрозуміти, чи не було помилок з нашого боку», — сказав Власенко.

 

Водночас він відзначив, що найближчим часом МКЧХ в Україні повернеться до звичного режиму роботи, позаяк у прифронтових регіонах залишається чимало людей, які потребують допомоги.

 

Власенко також заявив, що не знає на 100%, хто винен у цій атаці. За його словами, «не так важливо назвати якихось винних, як важливо зробити так, щоб це не повторилося в майбутньому».

 

Удар по місії МКЧХ

 

Удень 12 вересня російські війська вдарили по селу Віролюбівка Донецької області. Унаслідок атаки загинули три громадянина України, які є штатними працівниками Міжнародного комітету Червоного Хреста. Омбудсмен Дмитро Лубінець помітив, що організація не одразу засудила удар — реакція з’явилася згодом.

 

Як зʼясувала прокуратура Донеччини, співробітники МКЧХ прибули до населеного пункту для видачі місцевим жителям паливних брикетів для обігріву домівок. У момент обстрілу вони саме розвантажували доставлену допомогу.

 

Унаслідок атаки загинули чоловіки віком 40, 41 та 48 років. Двоє їхніх колег віком 35 та 41 року зазнали осколкових поранень і мінно-вибухових травм. Один із постраждалих перебуває у важкому стані.

 

За джерелом:

https://hromadske.ua/viyna/231228-chervonyy-khrest-obmezyt-robotu-svoho-ofisu-u-dnipri-pislia-udaru-po-svoyiy-misiyi-na-donechchyni?traffic_source=ukr.net

 

Фото – з відкритих джерел/ ЗМІ

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

 

 

 

Переглядів: 82 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 03:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024