Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Вересень » 14 » День фізичної культури та спорту
15:48
День фізичної культури та спорту

 

В ЗДОРОВОМУ ТІЛІ – ЗДОРОВИЙ ДУХ

 

 

 

 

 

 

 

 

Чудове національне свято відзначають в Україні в другу суботу вересня –

це День фізичної культури та спорту, присвячений пропаганді здорового

способу життя, підтримці спортивного руху і розвитку фізичної культури в країні.

 

Сьогоднішнє свято є чудовою нагодою нагадати про важливість спорту в житті кожної людини та підкреслити досягнення українських спортсменів на світовій арені.

 

Історія Дня фізичної культури та спорту

 

День було започатковано Указом Президента України № 340/94 від 29 червня 1994 року. Безумовно, його головною метою є залучення населення до активних занять спортом та фізичною культурою. Свято виникло як частина державної програми розвитку спорту та популяризації здорового способу життя серед населення.

Прийнято вважати, що спорт та фізична культура є одними з головних складових здорового способу життя.

Справді, нестача рухів послаблює людський організм, і саме фізичне навантаження допомагає підтримувати у працездатному стані серцево-судинну та кістково-м'язову систему.

 

Значення фізичної культури та спорту

 

Під час занять фізкультурою та спортом організм споживає набагато більше кисню, ніж у спокійному стані. Звичайно - це сприятливо позначається на роботі всіх органів. При регулярних тренуваннях зростає обсяг легень, покращується газообмін, що призводить до тонусу серцево-судинної системи, знижується артеріальний тиск, зменшується ризик виникнення інсультів та інфарктів.

Природно, одним із ключових завдань Дня фізичної культури та спорту є пропаганда здорового способу життя. У сучасному світі, де люди все більше часу проводять у сидячому положенні, фізична активність стає як ніколи важливою.

Спорт допомагає підтримувати фізичне здоров'я, зміцнювати імунітет, розвивати силу та витривалість, а також сприяє емоційному благополуччю.

 

Традиції Дня фізичної культури та спорту в Україні

 

Цього дня по всій Україні проводяться різноманітні спортивно-масові заходи, такі, як штовхання гирь, біг у мішках, міні баскетбол, перетягування канату, турніри з футболу, велопробіги, забіги на довгі та короткі дистанції, а в освітніх закладах проходять змагання з фізкультури. Переможців нагороджують кубками, почесними грамотами та медалями. У той же час, по всій країні вшановують ветеранів спорту, призерів та переможців міжнародних змагань.

Також проводяться лекції, які присвячені здоровому способу життя, тренуванням та правильному харчуванню. Люди виїжджають на природу, збираються сім'ями та компаніями, щоб пограти у теніс чи волейбол, а особливо у футбол, який є найпопулярнішим та найулюбленішим видом спорту серед українців.

День фізичної культури та спорту – це свято всіх професіоналів та любителів спорту: викладачів фізкультури, тренерів, студентів, спортсменів та випускників профільних спортивних навчальних закладів, загалом – людей, які ведуть здоровий спосіб життя, активно займаючись фізичною культурою та спортом.

Нехай сьогоднішнє свято надихне кожного на нові спортивні здобутки та стане відправною точкою для активного способу життя всіх українців!

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/rolling/day-of-physical-culture-and-sports

 

Фото – ілюстративне з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 61 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 19.09.2024, 03:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024