Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Вересень » 29 » 29 вересня - Всесвітній день серця
13:21
29 вересня - Всесвітній день серця

СЕРЦЕ   ДЛЯ   ЖИТТЯ


  Сьогодні - Всесвітній день серця! Вітаємо! Бережіть ваші

  серця для любові!

 Today - World Heart Day! Congratulations! Take care - your heart

  for love!

 Сегодня - Всемирный день сердца ! Поздравляем! Берегите

 ваши сердца для любви!



 


     З 2000 року за ініціативи Всесвітньої федерації серця у партнерстві з ВООЗ, ЮНЕСКО та за підтримки інших міжнародних організацій 29 вересня проводиться Всесвітній день серця.

     29 вересня 2012 року Всесвітній день серця на Україні відзначатиметься під девізом: «Серце для життя».

     Основними факторами ризику хвороб серця та інсульту є неправильне харчування, фізична інертність і вживання тютюну. Така поведінка призводить до 80% випадків ішемічної хвороби серця та хвороби судин головного мозку.

     За висновками Всесвітньої федерації серця 80% випадків передчасної смерті від інфарктів та інсультів можна запобігти, якщо тримати під контролем основні чинники розвитку цих захворювань, а саме: вживання тютюну, нездорове харчування та низьку фізичну активність.

    Кожний житель планети може зменшити ризик серцево-судинних захворювань у себе і своїх близьких. Домашнє господарство як центр сімейного та повсякденного життя кожної людини є найбільш важливою ланкою, де  можна розпочати  діяльність, спрямовану  на  поліпшення здоров'я серця. Адже для профілактики розвитку хвороб серця та інсульту треба лише трохи змінити свої звички та уподобання.

     Всесвітня федерація серця визначила, що лише чотири прості заходи, яких необхідно дотримуватися в повсякденному житті, допоможуть людям в усьому світі жити довше і краще:

 

1.      Не допускайте куріння в будинку. Відмовившись від куріння, Ви поліпшите стан свого здоров'я і здоров'я Ваших близьких.

 

2.      Дотримуйтеся принципів здорового харчування. Ваш раціон має складатися з овочей та фруктів. Уникайте вживання жирної, смаженої висококалорійної їжі.


3. Заохочуйте фізичну активність. Обмежуйте час, який Ви та члени Вашої родини проводять біля телевізора і за комп'ютером. Організуйте сімейні прогулянки, походи та ігри на свіжому повітрі.


4.      Не лінуйтеся слідкувати за своїм здоров’ям. Відвідайте медичний заклад, в якому  Вам виміряють артеріальний тиск, визначать рівень глюкози і холестерину в крові, розрахують індекс маси тіла. Знаючи власний ризик розвитку серцево-судинних захворювань, розробіть конкретний план дій з поліпшення здоров'я свого серця.

 

     Дотримуючись цих правил, можна істотно знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

     Щоб зменшити ризик розвитку серцевих захворювань та інсульту, зробіть  свою оселю місцем, в якому Ваші рідні мають здорову їжу, не вживають тютюну і в якому заохочується фізична активність. Адже саме Ви можете створити у своїй сім’ї  всі умови для здорового способу життя!

    Буває так, що ці чотири поради пацієнт виконати не може, бо надто малий або ще гірше, народився з вродженими вадами серця. Тоді надія на «золоті руки кардіохірурга». У Львові таким лікарем-чудотворцем є Микола Володимирович Коник. Він – провідний кардіохірург  дитячого кардіохірургічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Про майстерність цієї людини з Великої букви ми  розповідали у матеріалах:

   «Двічі народжений» - http://lviv-redcross.at.ua/news/2011-09-08-9;

   «Щоб операція «Корекція Фонтена» була успішною» - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-12-08-228

   Сьогодні, у Всесвітній день серця, щиро вітаємо Миколу Коника!

    Бажаємо міцного здоров’я, легкої руки хірурга  і Божого Благословення на  ниві милосердя! 

 

     Ірина Апостолюк, 

    голова  Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1814 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 02:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 161
Гостей: 161
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024